Dagbesteding Vijfsterrenzorg

Dagbesteding Vijfsterrenzorg

Vijfsterrenzorg is in 2018 opgericht en biedt zorg op maat voor mensen, ongeacht problematiek of etniciteit (www.vijfsterrenzorg.com). De afgelopen jaren is gebleken dat een deel van de hulpvragen gericht is, op moeilijkheden bij het vinden van dagbesteding en ontwikkeling richting werk. Zo is het idee ontstaan voor Arabica Inboedelservice. Een plaats waar mensen met een problematiek, begeleidt dagbesteding hebben en zich kunnen ontwikkelen.

Dagbesteding

Binnen Arabica Inboedelservice vindt er dagbesteding plaats. Samen met de hulpvrager kijken wij waar de interesse ligt en wat de mogelijkheden van de hulpvrager zijn. Zo kan iemand meewerken bij het laden en lossen van onze bussen, het ontruimen van een woning, het sorteren van huisraad / textiel /kleding, het uitvoeren van kleine reparaties aan goederen, enzovoorts. Door te kijken naar iemands mogelijkheden en interesse kan de hulpvrager min of meer normaal meedoen binnen een bedrijf, in dit geval Arabica Inboedelservice. De hulpvrager wordt ondersteund door ervaren krachten in het vak. Daarnaast is er ondersteuning vanuit de begeleiders van Vijfsterrenzorg.

Werken & leren

Arabica Inboedelservice biedt mensen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. Dat doen wij door zoveel mogelijk aan te sluiten bij de interesse en wensen van de hulpvrager. Tijdens de dagbesteding worden er doelen opgesteld, waar naar toe gewerkt zal worden. Door mee te werken bij Arabica Inboedelservice, kan een hulpvrager bepaalde ervaring opdoen of vaardigheden aanleren. Hierdoor ontwikkelen mensen zich competentiegericht en wordt de afstand tot de arbeidsmarkt verkleind.

Arabica levert maatwerk

Arabica Inboedelservice gaat in gesprek met de hulpvrager om zo diens interesse en mogelijkheden in kaart te brengen. Vervolgens worden er samen doelen opgesteld en wordt een werkplek, met de benodigde ondersteuning, uitgekozen. Op die manier wordt er een ‘op maat traject’ geboden. De ondersteuning wordt gegeven door ervaren krachten op de werkplek en begeleiders vanuit Vijfsterrenzorg.

Belangstelling voor dagbesteding bij Arabica Inboedelservice?

Het is altijd mogelijk om eens een afspraak te maken om te zien wat de dagbesteding bij Arabica Inboedelservice inhoudt. Een mail naar: info@arabica-inboedelservice.nl is dan een goede eerste stap. Dagbesteding wordt georganiseerd en gefinancierd vanuit de WMO of WLZ.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.